This week we blog about Oostende, a coastal city in our own country. It feels strange but also a bit exciting to (re)discover Mike’s hometown. We are invited by Agence Dermul, the biggest real estate agent in Oostende. We are staying in one of their rental appartments on the seaside promenade. One of my dreams is to live in a home with a view on the sea. Well that’s exactly what we will be experiencing the next days. We will be writing in Flemish but also be posting loads of pictures (international language). 

Het was zo’n typisch Belgisch weertje als we afzakten van Gent naar Oostende met toch een moedige zon die later de strijd met de wolken zou winnen en ons zou verwennen met een zalige warme avondzon.

Ze weten hoe het moet bij Agence Dermul. Kylie had alle documenten, sleutels en zelf een welkomstpakketje met enkele essentials (zoals wc papier, een sponsje, afwasmiddel..) klaar. Parkeren op de dijk mag niet, maar ook daar is een oplossing voor, met een special parkeerkaart waarbij je voor een korte periode in de zijstraten mag staan tijdens het laden en lossen.

Deze keer geen hotelkamer maar een echt thuisje, een ultramodern appartement met een relax interieur. De eigenaar heeft duidelijk aan alles gedacht tot een muziekinstallatie met aansluiting voor je smartphone, zodat je ook naar je eigen muziek kan luisteren. Het appartement is ook echt ruim. Maar wat de show steelt is natuurlijk het zeezicht en het geluid van de ruisende golven. 

Veel tijd namen we niet om te genieten van het appartement, we gingen direct op stap. Voor een late lunch stapten we even verder binnen bij Bistro Beau Site, het gezellige hoekhuis van de gelijknamige kunstgalerij. Op de eerste verdieping is het fijn zitten. Ze hebben daar ook zo van die kussens op de brede vensterbanken liggen zodat je kan chillen met een boek of gewoon genieten van het zeezicht.

Vandaag hadden we tickets voor de paardenrennen op de vernieuwde Wellington renbaan. Elke maandag tijdens de zomervakantie zijn er paardenrennen. Tijdens de races konden we de paarden bewonderen van heel dicht. Even werd het nog spectaculairder als er een van de dieren ervan door ging en de jockey van zich af wierp (of liet ze zich expres vallen om erger te vermijden). Het paard werd even verder tegengehouden. 

In de hippodroom hing een gemoedelijke, familiale sfeer. Na afloop, waren er nog concerten van enkele Vlaamse vedetten. Meebrullen met “een eigen huis, een plek onder de zon” kan ook es deugd doen. 

De zon was nog steeds volop van de partij. Ideaal voor een aperitief onder de gaanderijen op het terras van brasserie Albert van het Thermae Palace hotel. Garnaalkroketjes, een must wanneer aan zee! En natuurlijk een glas lokaal Keyte Tripel bier

De perfecte afsluiter was het vuurwerk dat op het strand elke maandagavond van de zomer wordt afgestoken. De maan kreeg even gezelschap van rode, groene, blauwe en gouden flitsen. Even wandelen en we waren weer in ons thuisje van de week. Dankbaar met onze eerste dag aan zee.

 Tekst: Véronique

Foto’s: Mike

Agence Dermul

VISIT OOSTENDE