Ondertussen zijn we weer terug in ons eigen thuisje. En ja, we missen de zee. We missen ook ons luxe appartement met zicht op die fantastische zee.

De laatste ochtend heb ik toch nog een strandwandeling gemaakt. Heerlijk zo, net uit bed, in de kleren springen en zonder make-up een lange wandeling maken en helemaal tot rust komen op een leeg strand. Ontbijten deden we deze keer in ons appartement. En daarna, tja… inpakken. 

Dit was voor ons de eerste keer: met z’n tweetjes logeren in een appartementje aan zee. Conclusie: voor herhaling vatbaar. 

Het appartement was voorzien van alles om een verblijf nog fijner te maken. Zoals reeds geschreven was de keuken volledig uitgerust met het nodige gerief, van een Miele vaatwasmachine tot een Nespresso machine toe. Er was niet één TV maar er waren er twee, met Belgacom decoder.

Voor mij belangrijk: muziek. Geen probleem hier met de moderne hifi-installatie waar je ook je iPod (via kabeltje) aan kan connecteren. 

Kasten zijn er genoeg en in de badkamer vind je een inloopdouche. Ik had nog nooit zoveel lichtschakelaars gezien. De eigenaar heeft zelf gedacht aan kleine waaklichtjes in de badkamer, in de gang en in het toilet. 

Het interieur brengt rust, samen met het zeezicht. Gelukkig geen bombastische toestanden hier, maar stijlvol minimalisme. 

En Oostende? Verrassend! Mijn favoriete activiteiten; op de fiets de Crystal Ship tour maken, genieten van Marvin Gaye’s muziek en verhaal tijdens de Midnight Love Tour, chillen in één van de strandbars, mijn ochtendwandelingen, de Japanse Tuin, shopping, dineren terwijl de zon ondergaat… 

Oostende heeft zoveel te bieden en we hebben nu nog maar een fractie ontdekt. Ook Mike (geboren en getogen in Oostende) was enthousiast, hij kon maar niet stoppen met fotograferen.

Dus gaan we gewoon nog es terug! Oostende we’ll be back. 

Tekst: Véronique

Foto’s: Mike

This week we blogged about Oostende, a coastal city in our own country. It felt strange but also a bit exciting to (re)discover Mike’s hometown. We were invited by Agence Dermul, the biggest real estate agent in Oostende. We were staying in one of their rental appartments on the seaside promenade. One of my dreams is to live in a home with a view on the sea. Well that’s exactly what we have been experiencing.

We wrote in Flemish but hope that the loads of pictures (=international language) help to understand.
We stayed in Apartment Fontenoy on the sea promenade.