De tijd gaat veel te snel. Is het echt al Dag 3 van onze tijd in Oostende?

Vandaag zijn we lekker Belgisch gestart met pistoletjes en zoveel meer ontbijt heerlijkheden. Caruso is een tearoom en bakkerij waar je de ganse dag door kan ontbijten. Fijn! We waren deze ochtend de eersten om plaats te nemen op de comfortabele banken in het gezellige eetgedeelte. 

Een stevig ontbijt konden we best gebruiken want we hadden voor vandaag de Marvin Gaye tour geboekt.

Even langs het toerismekantoor waar we de iPods moesten ophalen. Super vriendelijk trouwens het personeel daar. Dat maakt altijd alles zoveel aangenamer. 

Toch wel fantastisch dat deze fantastische zanger twee jaar in Oostende verbleef. In 1981 kwam hij per veerboot toe, op een moment dat zijn leven in het  slop zat. Oostendenaar Freddy Cousaert haalde hem naar België. Met de rust die hij hier vond kwam hij hier weer op krachten.

“I’m an orphan and Ostend is my orphanage” vertelde hij zelf. Wist je dat zijn hit “Sexual healing” hier ontstond? 

De wandeling brengt je naar plaatsen waar Marvin verbleef, waar hij woonde, basket speelde, zijn favoriete café etc.. Korte video’s met o.a. Arno, Jamie Lidell worden aan elkaar gepraat door Jan Hautekiet. En natuurlijk, met de muziek van Marvin Gaye. Een geslaagd initiatief van Visit Oostende.

Nog iets leuks aan het feit dat we voor een keer bloggen over een stad in ons eigen land is dat vrienden en familie gewoon es kunnen langskomen. Samen met mijn ouders gingen we lunchen bij Ocean. Dit restaurant, gelegen op de zeedijk is een vaste waarde in het horecalandschap. Hier kan je vanop aan dat je kwaliteit krijgt voorgeschoteld. Vandaag ging het merendeel van de tafel voor mossels die uitzonderlijk zo vroeg op het jaar al heerlijk smaakten. Een pluim ook voor het excellente personeel, voor de uitstekende service. 

En als (op en top Belgische) afsluiter? Een onweerstaanbare Dame Blanche.

Op cultureel vlak kom je ook al niets tekort in Oostende. Zo is het PMMK of mu.ZEE een aanrader. We hielden vooral van de benedenverdieping waar het leven van James Ensor en Léon Spillaert uitvoerig wordt gedocumenteerd. Oostende –en de zee– heeft zoveel creatievelingen gestimuleerd en doet dit trouwens nog steeds. Dit blijkt ook duidelijk uit de werken van Ensor en Spillaert. 

Hedendaags kunstenaar Honoré δ’O heeft er ook een tentoonstelling lopen momenteel. Hij ging aan de slag met hedendaagse bijzondere materialen zoals piepschuim en stofmaskers. Ook de installatie van Saddie Choua met haar documentaire over haar migrantenfamilie boeit. 

We waren al vaak aan het Qmusic dorp op het strand gepasseerd en besloten es te gaan kijken. Ze zenden dagelijks live uit vanuit hun studio daar. Aangenaam verrast door het mooie decor (planken vloer, mooi meubilair, trendy meisjes en jongens die met hun plateaus vol drankjes en hapjes vlot laveren door het publiek) en de goeie sfeer besloten we daar nog even te chillen. Totdat het schouwspel van de zon, de wolken en de zee alweer lonkten.

De zee. Het blijft het allermooiste kunstwerk in Oostende en eentje dat nooit verveelt. 

Agence Dermul heeft ons uitgenodigd om gedurende vijf dagen Oostende uit te testen en te bloggen.

Onze thuisbasis is een van hun moderne vakantieappartementen op de zeedijk.

Tekst en foto’s: Mike & Véronique

This week we blog about Oostende, a city at sea in our own country. It feels strange but also a bit exciting to (re)discover Mike’s hometown. We are invited by Agence Dermul, the biggest real estate agent in Oostende. We are staying in one of their rental apartments on the sea promenade. One of my dreams is to live in a home with a view on the sea. Well that’s exactly what we will be experiencing the next days. We will be writing in Flemish but also be posting loads of pictures (international language).

We stay in apartment Fontenoy on the sea promenade.